Huwelijksduiven.be
Over ons

Wat begonnen is als een vraag van vrienden, kennissen en voorbijgangers - die witte duiven bij ons zagen rondvliegen - is uitgegroeid tot een hobby waarbij we onze passie kunnen delen met anderen. Wij putten onze kennis uit jarenlange ervaring en familietraditie. We zijn student en duivenliefhebber, wat ons als het ware met de paplepel werd meegegeven. Ondertussen verzorgen wij al enkele jaren een hokje met witte duiven en hebben we onze witte duiven al ingezet voor verschillende bruiloften, communies, jubilea en andere evenementen.

© Huwelijksduiven.be

 
tweewitteduiveninhanden
Witte postduiven of reisduiven?

Reisduiven (in Nederland: postduiven) zijn duiven met een fenomenaal oriëntatievermogen die tegenwoordig vooral voor wedstrijden (duivensport) worden ingezet door een eigenaar (duivenliefhebber of duivenmelker). Witte duiven zijn in feite de albino's onder de duiven. Albinisme is het aangeboren ontbreken van de stof melanine in de huid, wat kan voorkomen bij mensen en dieren. Bij witte duiven resulteert dit in witte veren. Vrijwel elke duivenliefhebber kweekt vroeg of laat een witte duif uit twee blauwe of "geschelpte" duiven. Duiven kunnen bovendien ook kleuren onderscheiden, waardoor witte duiven in de lucht vaak gevolgd worden door hun niet-witte soortgenoten.

Rechts: een typisch koppel witte duiven

 
Huwelijksduiven.be
Van verdwaalde reisduif tot stadsduif

Reisduiven beschikken over een fascinerend oriënteringsvermogen, waardoor ze van lange afstanden terug naar "huis" kunnen keren. Hoé ze dit precies doen, is nog onduidelijk. De duiven zijn thuis op de plaats waar ze zijn opgegroeid, maw. waar ze voor het eerst leerden vliegen. Geregistreerde reisduiven dragen een ring met een uniek ringnummer dat toebehoort aan een bepaalde eigenaar-duivenliefhebber. De nummers worden centraal geregistreerd zodat men de eigenaar gemakkelijk kan terugvinden. Helaas worden duiven tijdens hun reis vaak verstoord, bijvoorbeeld door een roofvogel, luide tonen, onweer enz., waardoor ze verdwalen en zich tenslotte aansluiten bij de gekende stadsduif. Deze laatste is in feite een afstammeling van de getrainde reisduif.

Links: een stadsduif, bron: Wikipedia.org

 
Huwelijksduiven.be
In het kort: wat is duivensport?

Duivensport bestaat uit het respectievelijk kweken, trainen en racen van reisduiven. Elke duivenliefhebber heeft zijn of haar eigen strategie voor het kweken en trainen van de duiven. Het racen bestaat uit de deelname van de getrainde reisduiven van verschillende eigenaars aan een wedstrijd. De winnaar van de wedstrijd is de eigenaar van de duif met de hoogste gemiddelde snelheid tussen losplaats en duivenhok. Dezelfde methode wordt toegepast over de hele wereld, maar het epicentrum van de duivensport is zeker België en Nederland. Vooral Belgische duiven en eigenaars staan wereldwijd bekend voor hun prestaties. Wedstrijden dragen altijd de naam van de losplaats en deze zijn meestal zuidelijk georiënteerd, dwz. richting Zuid-Frankrijk en zelfs Noord-Spanje. Enkele bekende wedstrijden zijn Narbonne, Marseille, La Souterraine en natuurlijk Barcelona.

Rechts: het "lossen" van reisduiven

Huwelijksduiven.be - Uw garantie!

Door onze jarenlange ervaring in de duivensport verzekeren wij de mooiste witte duiven en een professionele afhandeling. Bij ons staat een betrouwbare dienstverlening centraal. Wij hechten grote waarde aan de training van onze witte bruidsduiven en op jullie speciale dag mag er niets mis gaan. Er mogen dus zeker geen witte huwelijksduiven ontbreken! Witte duiven, bruidsduiven verhuur België, Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams Brabant. Tags: witte duiven, trouw duiven, witte duiven huwelijk, witte duiven te huur, witte duiven huren, huwelijk duifjes, duifjes huren, tortelduifjes, tortelduifjes te huur, witte duiven bruiloft, witte duiven voor huwelijk huren Antwerpen, Limburg, witte duiven voor huwelijk Limburg.

Contact

Huwelijksduiven.be
http://www.huwelijksduiven.be

GSM: +32 477 23 84 57

3668 Niel-bij-As, Limburg
info (at) huwelijksduiven.be